24.07.2024

Тръмп готов да говори под клетва за бившия шеф на ФБР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е „100 процента готов“ да говори под клетва за разговорите си с бившия директор на ФБР Джеймс Коми.
Тръмп отрече да е искал от бившия директор на ФБР Джеймс Коми да прекрати разследването срещу бившия президентски съветник за националната сигурност Майкъл Флин, като подчерта, че е готов да разкаже под клетва своята версия за разговорите с Коми, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Не съм казвал това“, отговори Тръмп на въпрос на репортери дали е искал от Коми лоялност или да прекрати разследването на руските контакти на Флин.

Бившият директор на ФБР, уволнен от Тръмп миналия месец, даде показания под клетва пред комисия в Сената вчера. Коми обвини президента, че го е уволнил, за да възпрепятства разследването за руска намеса в американските президентски избори, а после е излъгал за мотивите за уволнението.

„Джеймс Коми потвърди много от това, което аз казах, а някои от нещата, които той каза, просто не бяха верни“, заяви Тръмп.

Запитан по време на пресконференцията с румънския президент в Белия дом дали е готов да представи под клетва своята версия за разговорите с Коми, Тръмп отговори: „100 процента“.

Тръмп отказа да уточни дали съществуват записи на разговорите му с Коми, като заяви само, че скоро ще има какво да каже по въпроса, но намекна, че репортерите щели да бъдат разочаровани от отговора.

„Вчера не показа никакъв сговор, никакво въпрепятстване“, каза Тръмп, имайки предвид показанията на Коми и на свой ред го обвини за изтичането на информация.

„Той е източникът (на изтичане на информация). А ние искаме да се върнем към управлението на нашата велика страна“, заяви президентът..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *