Тръмп обвини бившия шеф на ФБР Коми в малодушие

Споделете лесно и бързо тази публикация

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини бившия ръководител на ФБР Джеймс Коми в малодушие заради начина на разпространяване на компромати.
Американският президент смята така, защото Коми е предал на пресата компрометиращи бележки за частните им срещи, разкриващи, че американският президент е поискал от него да се откаже от част от разследването по руската афера.

“Мисля, че изтичането на информация, извършено от Джеймс Коми, ще има много по-голямо значение, отколкото можем да си представим. Напълно незаконно? Много “малодушно””, написа Доналд Тръмп в съобщение в Туитър, отварящо възможност за множество интерпретации, предаде БТА.

Американският президент обвини Коми в лъжа в петък, ден след изслушването пред Сената на бившия ръководител на ФБР, внезапно уволнен от Тръмп на 9 май.

На това изслушване бившият първи полицай на САЩ заяви под клетва, че президентът е поискал от него да се откаже от част от разследването за възможни руски вмешателства по отношение на генерал Майкъл Флин, бивш съветник на Тръмп по националната сигурност.

Личният адвокат на президента заплаши с преследване Джеймс Коми.

Подобно на самия Тръмп в днешното си съобщение, негови приближени също бързо обвиниха бившия шеф на ФБР в малодушие, защото е използвал свой приятел за разпространяването на записките.

“Дал е бележките си на преподавател по право (от Колумбийския университет), защото не е могъл да действа като мъж и да ги даде директно на медиите”, изтъкна в петък първият директор на кампанията на Доналд Тръмп, Кори Левандовски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *