Множество жертви и ранени при пожара в Лондон (видео)

Споделете лесно и бързо тази публикация

Има неустановен брой загинали в големия пожар, избухнал днес в 27-етажен жилищен блок в центъра на Лондон, съобщи столичната пожарна.
В Западен Лондон 27-етажна сграда избухна в пламъци. Часове след началото на пожара, в сградата все още имаше заклещени хора. Сега полицията потвърди: има жертви.

Най-малко 50 души са пострадали и са закарани в болница, съобщава BBC.

Огнената стихия е обхванала всичко от втория до последния етаж на сградата, в която живеят няколкостотин души.

Свидетели на пожара твърдят, че са видели хора в сградата, отчаяно сигнализиращи с фенерчета или светлини от мобилните си телефони. Имало е и хора, стоящи на прозорците с децата си.

“С прискърбие потвърждавам, че има няколко жертви, не мога да потвърдя за момента броя им заради размера и сложното устройство на сградата”, каза пред журналисти Дани Котън от Лондонската пожарна бригада.

Това е безпрецедентно произшествие. За 29 години в пожарната, не съм виждала нещо от подобен мащаб, добави тя.

Пожарът е избухнал на 26-ия етаж, а малко след това пламъците са обхванали почти цялата сграда – от 2-рия до 27-ия етаж.

В битката с огнената стихия са се включили 200 пожарникари. Бе съобщено, че някои от живеещите там не са могли да бъдат евакуирани. Рано сутринта бе казано, че евакуацията продължава.

Властите предполагат, че многоетажната сграда ще рухне. Тя е построена през 1974 година, а през годините е била модернизирана. В нея е имало общо 120 жилища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *