При акция на ГДБОП и ДАНС са задържани 22 лица

Споделете лесно и бързо тази публикация

При мащабна операция на ГДБОП и ДАНС в Югозападна България са задържани 22 души. Временно бе преустановен пропускателният режим на ГКПП – Кулата.
Прокурор Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор съобщи, че 22 лица, сред които и митнически инспектори, са задържани при специализирана операция на ГДБОП и ДАНС, предаде Агенция “Фокус”.

Прокурор Арнаудова уточни, че акцията тече на територията на Благоевград, Кюстендил, София, Кулата, Сандански и Петрич, както и ГКПП – Кулата. Там се извършват активни процесуално-следствени действия под ръководството на Специализираната прокуратура.

„Провежда се разследване срещу организирана престъпна група, занимаваща се с корупционни престъпления, с участници митнически инспектори от Югозападна Митница.

Извършени са 80 и повече претърсвания и обиски на лица, намиращите се на територията на изброените населени места и на служебните помещения на самия митнически пункт. Операцията се ръководи от двама прокурори на място, а следствените действия се извършват от ГДБОП и ДАНС“, коментира прокурор Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор поясни, че повече информация ще бъде предоставена в рамките на сряда, а броят на задържаните лица се очаква да нарасне.

По-рано беше съобщено от МВР, че от 19:15 часа беше временно преустановен пропускателният режим в двете посоки на леки и товарни автомобили на ГКПП – Кулата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *