Жестоко убийство на 50-годишна жена

Споделете лесно и бързо тази публикация

50-годишна жена е била убита по особено жесток и мъчителен начин в павликенското село Паскалевец. Тя е била пребита до смърт от съпруга си.
Вчера около 7.57 ч. в полицията в Павликени е получен сигнал, че в двора на къща в село Паскалевец е открито тялото на жена. Пристигналият на място екип от криминалисти и съдебен лекар е установил, че по трупа има множество травми. Тялото е откарано за аутопсия и по случая е започнало разследване.

Няколко часа по-късно за жестокото убийство е задържан 54-годишният съпруг на жертвата. Установено е, че 50-годишната Веселинка Х. е била пребита през нощта на 12-ти срещу 13-ти юни, като в опит да се спаси е изпълзяла от къщата на двора, където е издъхнала.

Окръжната прокуратура във Велико Търново е повдигнала обвинение срещу Атанас Х. за това, че умишлено е умъртвил съпругата си вследствие на нанесен побой, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост, съобщиха от държавното обвинение.

Мъжът ще остане в ареста за 72 часа, след което ще бъде поискано от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че именно Атанас Х. е извършил престъплението, в което е обвинен.

Според прокуратурата, съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид обстоятелството, че лицето е осъждано и е извършено тежко престъпление, с изключително висока степен на обществена опасност, довело до смъртта на пострадалата и за извършеното престъпление законодателят предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *