8 от задържаните митничари на Кулата с обвинения

Споделете лесно и бързо тази публикация

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 8 от задържаните 23-ма митничари от ГКПП “Кулата”.
Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за получаване на подкупи, съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура.

В акцията на граничния пункт, която започна във вторник вечерта, участваха над 250 служители на ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратура. Пунктът остана затворен за часове, а при претърсвания в домовете и автомобилите на задържаните бяха открити и иззети пари в различни валути с обща стойност 63 000 лв. По-късно разследващите откриха още 40 000 евро и 15 000 лева, за които има данни, че са придобити по престъпен начин.

Разкрито бе, че митничарите вземали дребни пари, за да не създават пречки на шофьорите на камиони, в т.ч. и по 5-10 евро на автовози, чиято дължина не била измервана. В схемата обаче имало и ВИП клиенти. Шест транспортни фирми са били на “абонамент” – плащали такса между 50 и 100 лева, за да не проверяват камионите им.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на всеки от обвиняемите е наложен арест до 72 часа.

На 16 юни в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на осмината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *