Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

8 от задържаните митничари на Кулата с обвинения

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 8 от задържаните 23-ма митничари от ГКПП „Кулата“.
Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за получаване на подкупи, съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура.

В акцията на граничния пункт, която започна във вторник вечерта, участваха над 250 служители на ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратура. Пунктът остана затворен за часове, а при претърсвания в домовете и автомобилите на задържаните бяха открити и иззети пари в различни валути с обща стойност 63 000 лв. По-късно разследващите откриха още 40 000 евро и 15 000 лева, за които има данни, че са придобити по престъпен начин.

Разкрито бе, че митничарите вземали дребни пари, за да не създават пречки на шофьорите на камиони, в т.ч. и по 5-10 евро на автовози, чиято дължина не била измервана. В схемата обаче имало и ВИП клиенти. Шест транспортни фирми са били на „абонамент“ – плащали такса между 50 и 100 лева, за да не проверяват камионите им.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на всеки от обвиняемите е наложен арест до 72 часа.

На 16 юни в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на осмината.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *