Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

БЗНС и Съединението на изпита по история в СУ

По теми за управлението на БЗНС и за обявяване на Съединението пишат кандидат-студентите на изпита по история в Софийския университет.
В 9.00 часа в 65-ата аудитория в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна изпитът по история на България. Кандидат-студентът Денислав Танчев от София изтегли двете теми, от които избират да пишат явилите се на изпита по история на България, съобщи пресцентърът на СУ.

От подготвените от изпитната комисия теми са изтеглени – „Самостоятелно управление на БЗНС (1920-1923 г.)“ и „Обявяване и защита на Съединението“, както и вариант 1 на теста. 991 са кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита по история.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е поздравила кандидатите и изразила увереността си, че са тук, за да покажат пространно знание за историята.

Деканът на Историческия факултет и председател на изпитната комисия доц. Тодор Попнеделев е приветствал кандидатите и е отбелязал, че са на правилното място и в истинския университет. Пожелал е да им „върви по вода и да направят това, което искат и могат“.

Членовете на изпитната комисия са проф. Пламен Митев, проф. Веселин Янчев и доц. Георги Николов.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит по история, са: Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; Минало и съвремие на Югоизточна Европа; История и философия; Хебраистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по история на България и с изпит по български език и литература бъдещите студенти могат да запишат специалността „Право“, а с успешно взети изпити по история на България и по английски, немски, френски, испански или италиански език – специалността „Международни отношения“.

С изпити по история на България и по английски, немски, френски или испански език кандидат-студентите могат да запишат специалността „Европеистика“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *