Пиронкова отпадна от Шафаржова в Нотингам

Споделете лесно и бързо тази публикация

Цветана Пиронкова загуби от чехкинята Луцие Шафаржова с 3-6, 6-0, 4-6 и не можа да се класира за полуфинал на турнира на трева в Нотингам. Мачът беше много приятен за гледане и българката имаше своите възможности да го спечели. Тя имаше тотално надмощие в средата на мача, но допусна левичарката от Чехия да се съвземе и да се върне в играта.

Българката имаше проблеми с бедрото, които може би ѝ попречиха да разгърне пълния си потенциал.

Първият сет беше равностоен с минимално предимство за Шафаржова. Тя успяваше да вкара първите си сервиси, достигайки до забележителните 89%. Левичарката притежава един сервис по-късия диагонал, който създаде големи проблеми на българката.
Пиронкова имаше възможности за пробив, които пропусна. Сетът продължи 43 минути при резултат 3-6 за чехкинята.

Втората част беше много къса. Пиронкова спечели и шестте гейма за 23 минути, В тази част на мача тя правеше каквото си иска. Шафаржова играеше на втори сервис и не можеше да намери правилно решение.

Българката започна прекрасно и в третия сет и бързо поведе с 2-0. Чехкинята не се предаде и след оспорвани разигравания спечели следващите четири игри. В някои от случаите късметът беше на нейна страна, но се видя, че българката има проблеми с бедрото.

Пиронкова не се предаде и върна пробива и изравни за 4-4. За съжаление българката не можа да форсира тайбрек. Тя загуби бърз гейм. При последното си подаване Цвети поведе с 30-0, но загуби втория си сервис и дългите разигравания бяха спечелени от нейната противничка.

Мачът продължи 1 час и 50 минути. По-добре поддържаната настилка в Нотингам спрямо Щутгарт показа, че срещите на трева могат да бъдат и красиви.

Пиронкова започна добре сезона на трева и вдъхва надежди, че ще се върне сред топтенисистките. За съжаление тя ще играе в квалификациите на Уимбълдън, но може пък това да ѝ даде по-добра инерция в основния турнир. Дано проблемите ѝ с бедрото не са сериозни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *