Съдят млад мъж за смърт след ударен шамар

Споделете лесно и бързо тази публикация

Окръжната прокуратура в Плевен внесе обвинителен акт в съда срещу 25-годишния Красимир П., причинил смъртта на училищен възпитател след шамар.
Обвинението срещу Красимир П. е за това, че на 28 декември м.г. е причинил смърт по непредпазливост на Емил Д., вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда, съобщиха от прокуратурата.

Починалият Емил Д. работел като възпитател в училище. На 16 декември мъжът бил в ресторант на тържествена вечеря, организирана от ръководството на училището за всички служители. След полунощ, част от присъстващите на вечерята решили да посетят нощно заведение, като след тях тръгнал и Емил във видимо нетрезво състояние.

Около 1.55 часа колегите му влезли в дискотеката. Но възпитателят не бил допуснат от Красимир П. и още двама мъже на входа, които преценили, че е много пиян. Тогава Емил Д. започнал да ги псува и обижда. Той се отправил към намиращия се наблизо павилион за дюнери и вървейки продължил да обижда и отправя закани.

Тогава Красимир тръгнал след него, подразнен от арогантното му поведение и пред заведението за дюнери, му ударил шамар по лицето. При удара Емил Д. паднал на земята и си ударил главата, след което изпаднал в безсъзнание.

Той бил транспортиран до УМБАЛ – Плевен без видими следи от наранявания и първоначално бил лекуван с диагноза алкохолна интоксикация. По-късно същия ден след преглед със скенер, било установено, че има тежка черепно-мозъчна травма и бил настанен в отделение за интензивно лечение.

Въпреки проведеното лечение на 28 декември 2016 г. Емил Д. починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *