САЩ ще внасят ”Форд Фокус” от Китай

Споделете лесно и бързо тази публикация

От 2019 година компанията “Форд” (Ford Motor Co.) за първи път ще изнася превозни средства от Китай за САЩ, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
“Форд” обяви вчера планове да премести производството на малкия си модел “Фокус” (Focus) от САЩ в Китай, където вече се правят такива коли за китайските потребители.

Продажбите на малки автомобили спаднаха рязко на американския пазар и компаниите се стремят да намалят производствените разходи.

Джо Хинричс, президент по глобалната дейност на “Форд”, заяви, че прехвърлянето в Китай ще спести на дружеството 1 милиард долара, включително и 500-те милиона долара по отмяна на плановете за производство на “Фокус” в Мексико.

Предпазлив към реакцията на президента Тръмп, който критикува “Форд” за производството му извън САЩ, автомобилният гигант уточни, че преместването няма да е за сметка на работните места в страната.

Към края на идната година заводът в предградие на Детройт, където в момента се прави моделът “Фокус”, ще бъде трансформиран, за да произвежда пикапа “Форд Рейнджър” (Ford Ranger).

Форд съобщи също, че възнамерява да инвестира 900 милиона долара в завода си за камиони в Луисвил, щата Кентъки, за да прави там новите алуминиеви високопроходими модели Експедишън (Expedition) и Линкълн Навигейтър (Lincoln Navigator)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *