Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Терористично нападение срещу Централна гара в Брюксел

На Централна гара в Брюксел малко преди 22.00 часа б. вр. е бил обезвреден терорист, опасан с взривно устройство. Имало е взрив, но слаб. Няма пострадали.
След като е бил забелязан от патрулиращи военни, терористът, задействал взрива, с който бил опасан, но той бил твърде слаб, за да убива. Преди това е крещял „Аллах е велик“, предаде БТА.

Нападателят е бил прострелян, едва след като е задействал взрива на пояса си.

Първите свидетелски кадри от мястото на събитието показват огън в централния коридор на гарата.

Според свидетели взривовете са били два.

Очевидци свидетелстват, че полицията е дошла със закъснение, а пътниците на гарата не са могли да напуснат сградата, защото повечето врати са били затворени час преди нападението с настъпването на нощта.

Районът е отцепен, блокиран е централният площад на Брюксел. Влаковете от и до Брюксел не се движат, а метрото не спира на Централна гара.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пребиваващи в белгийската столица, да избягват района на централната жп гара и да следват стриктно препоръките на местните власти, както и да следят информацията в медиите.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на българското посолство в Белгия: + 32 473 981 042.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *