Митничари задържаха 3,5 т нелегален алкохол

Споделете лесно и бързо тази публикация

3405 литра нелегален етилов алкохол иззеха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване” /МРР/ в Митница Бургас.
Те са извършили проверки на три частни имота на територията на град Карнобат.

И трите имота са собственост на свързани в роднинска връзка лица.

Проверката е извършена от митническите служители на 22 юни 2017 г. едновременно и в трите имота от митнически служители от Митница Бургас и със съдействието на сектор „Икономическа полиция” в ОД на МВР Бургас.

Митническите служители са проверили на територията на първия частен имот регистриран специализиран малък обект за дестилиране /казан/ за варене на ракия, в който откриват наличието на 115 литра етилов алкохол с прозрачен и жълтеникав цвят в 10-литрови PVC-туби.

Други 50 литра течност в туби с характеристики на етилов алкохол са открити в таванско помещение във втория частен имот.

Рекордно количество от 3 240 литра нелегален етилов алкохол е иззето от третия частен имот на територията на Карнобат – необитаема новопостроена жилищна къща с висока ограда. Митническите служители установяват при проверката, че ограденият жилищен имот е приспособен в склад за съхранение на нелегален алкохол и пълнене на бутилки. Там е отрит при митническата проверка 500-литров PVC-бидон с монтиран кран, съдържащ 300 литра жълтеникава течност с характеристики на етилов алкохол, както и наличието на голямо количество празни бутилки.

Други 2 940 литра етилов алкохол е открит „склада” в пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с алкохолна течност с прозрачен, жълт и кафеникав цвят. Цялото количество от 3 405 литра нелегален етилов алкохол е иззето.

Не са представени никакви документи за произход и платен акциз на иззетия алкохол. Взети са проби за анализ и след получаване на резултатите от лабораторната експертиза ще бъде образувано административно наказателно производство. Вероятно нелегалният алкохол е бил предназначен за снабдяване на обекти по Черноморието през туристическия сезон.

Работата по случая продължава съвместно със служители от „Икономическа полиция” в ОД на МВР Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *