Събарят заведението в Слънчев бряг, където стреляха по Очите

Споделете лесно и бързо тази публикация

Ресторантът “4 you” в Слънчев бряг, в който преди година стреляха по Митьо Очите, се събаря на части.
Община Несебър е издала нова заповед за събаряне на заведението.

„В процеса на работа възникна следния казус – на 26 май Община Несебър издаде заповед за събаряне на заведението. Първото събаряне се извърши на 29 май. Вчера, месец след първото събаряне, получих втора заповед за събаряне, за да си довършат дейността.

Ние не оспорваме, че има незаконна постройка, но сме против начина, по който става събарянето – на две части с месец разстояние помежду им”, заяви Данаил Петков, собственикът на ресторанта.

Преди месец беше съборена градинската част на заведението, която се простираше върху целия тротоар.

По – рано тази година в хотела зад заведението избухна пожар. Беше опожарена и част от лятната градина.

Със заповед на кмета на Община Несебър в понеделник започна разрушаването на покривната конструкция над лятната градина. Причината за решението е, че строежът е незаконен и е изграден извън разрешителните.

По думите му събарянето на обекта се извършвал по тенденциозен начин.

„Подкрепям политиката на общината за борба с незаконното строителство. Но нека, когато има закон, той да важи за всички. Защото съседното заведение също получи заповед за събаряне, но в документа пише, че дейностите ще бъдат извършени през есента”, добави собственикът на ресторанта Данаил Петков по Нова ТВ.

Според него най-вероятно събарянето ще продължи два – три дни. Но всичко зависи от екипа, който ще дойде да работи на обекта. Проблемът според него обаче бил в това, че събарянето се извършва в разгара на сезона и това отблъсква клиентите на заведението.

В курорта през май беше бутнато и друго заведение – бар “Оксижен“, който се свързва с името на основния опонент на Очите – Божо Кравата. И двете акции са свързани с незаконното строителство в Слънчев бряг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *