Стартира продажбата на ТБ ”Виктория”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Фондът за гарантиране на влоговете в банките стартира продажбата на 100% от капитала на ТБ “Виктория”, след като синдика на КТБ даде разрешение за сделката.
До 21 юли 2017 г. е срокът за подаване на писма за интерес към придобиването на 100% от капитала на ТБ „Виктория“ ЕАД и цялостната експозиция на eдноличния собственик на капитала към ТБ „Виктория“ ЕАД.

С оглед гарантиране на прозрачност на процедурата по продажбата на ТБ „Виктория“ ЕАД, е публикуван маркетинговият документ за инвестиционна възможност, заедно с придружително писмо към него.

От банката в несъстоятелност уточняват, че маркетинговият документ се представя единствено с цел да информира потенциалните купувачи за съществуващата инвестиционна възможност.

През март БНБ отказа на „Търговска банка Д“ да придобие банка „Виктория. Според Централната банка, това не би гарантирало на „Виктория“ създаването на устойчив бизнес модел и би изисквало постоянна капиталова и ликвидна подкрепа от банката – собственик.

В момента ТБ „Виктория“ е 100% собственост на Корпоративна търговска банка.

През 2014 година тя също бе поставена под специален надзор, но за разлика от КТБ бе отворена през декември същата година.

След стрес-тестовете банката показа подобрен резултат, което бе поводът синдиците на КТБ да удължат срока за оферти за придобиването на „Виктория“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *