Край на алкохолните турове в Слънчев бряг

Споделете лесно и бързо тази публикация

Акционерното дружество “Слънчев бряг” е поело ангажимент за премахване на алкохолните турове в курорта, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов във Варна.
Той участва в първото заседание на координационния център в крайморския град за сътрудничество и взаимодействие в областта на туризма.

По думите на Симеоно има прекалено много нарушения и констатации, включително и от страна на полицията, които дават пълното право да бъдат прекратени тези “нелепи” договори, които дружеството сключва с туроператори, предаде БТА.

Той обясни, че по силата на договорите, ако се организира алкохолна обиколка, “Слънчев бряг” получава 50 лева за група от 150 човека и 75 лева за група от 200 души.

Симеонов посочи, че решението на УС на дружеството за прекратяването на алкохолните турове е трябвало да се вземе до днес, но все още няма информация дали то е взето.

В отговор на въпрос за “дивото” къмпингуване вицепремиерът каза, че според него то трябва да се организира както в Гърция или Испания.

Къмпингуването трябва да се извършва в определени къмпинги, където има ток, вода, плаща се такса и се почиства, категоричен е Симеонов. Според него това може да се реши законодателно.

Валери Симеонов каза още, че създадените координационни центрове във Варна и Бургас ще контролират туризма в трите области – Добрич, Варна и Бургас.

В тях ще има представители на НАП, БАБХ, здравното министерство, МВР, пожарната. Ще се контролира шумът, защото това е един от най-тежките проблеми на летните курорти, каза още вицепремиерът.

По думите му немалка част от ресторантьорите и хотелиерите си позволяват да привличат клиентела с прекалено мощни децибели, без да се съобразяват с изискванията на общинските наредби и нормалната нужда от почивка през нощта.

“Ще има глоби, ще има и затваряне на заведения”, категоричен е Симеонов.

Вицепремиерът не уточни, дали заведенията ще се затварят при първо нарушение или след като са получили предупреждение.

Той информира, че най-фрапиращите нарушения за шума са във Варненска област, в района на Южния плаж. По думите му за този район има подадени най-много оплаквания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *