Биячът на лекарката от ”Шейново” е с богато криминално досие

Споделете лесно и бързо тази публикация

37-годишният Владимир Стоянов, който преби акушерка от “Шейново”, отказала да му даде плацентата на новороденото му бебе, е с богато криминално досие.
Мъжът беше задържан за 72 часа, след като в събота нападнал с юмруци акушер-гинеколога д-р Албена Гагова, която малко преди това изродила детето му. Срещу него е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му, за което може да бъде осъден на затвор от 1 до 5 г.

Още през 1997 година, когато е бил непълнолетен, Стоянов е осъден за държане на наркотици и грабеж, съобщи “24 часа”. Три години по-късно пък влязъл незаконно в България и пак бил осъден. Той обаче вече е реабилитиран по 3-те присъди и се води неосъждан.

Към момента обаче Стоянов е подсъдим за грабеж на сребърен синджир от непълнолетно момче в София, както и за случаен палеж.

През октомври миналата година пък бил задържан за това, че криел 22-ма иракчани в къща в София. Бил в ареста 2 месеца, но след това съдът го е пуснал под гаранция, уточни говорителката на Софийската районна прокуратура Виолета Желева.

Разследването продължава.

Изпълнителният директор на болница “Шейново” д-р Румен Велев обясни, че мъжът твърдял, че се занимава с генетика и вероятно това е била още една от причините мъжът да иска плацентата на бебето.

“Поводът за случката е необясним и шокиращ за нас. Конкретният повод е бил, че той е искал да получи плацентата на детето след раждането. Той не е спазил реда, по който се случва това нещо. Първоначално е казал, че аз съм разрешил”, разказа Велев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Веднага след инцидента нападателят не е вдигал своя телефон и се е опитал да избяга. По неофициална информация на bTV той дори пробвал да промени външния си вид и отричал да е удрял лекарката.

Д-р Гагова е в тежко психическо и физическо състояние – със счупен нос и разцепена горна устна. След нападението тя е била в безсъзнание в продължение на 20 минути.

Лекарката отказала да даде плацентата, защото няма право и това може да стане само след представяне на необходимите документи, за което мъжът би поканен от директора да дойде в понеделник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *