Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Представиха новите достижения в областта на декодирането на древните тракийски артефакти

В пресцентъра на БТА се проведе пресконференция на тема „Прародината на древните гали (келти) – Балканска Тракия и о-в Самотраки и Руническата книга на тайните“. Акад. Цветан Гайд, директор на института по Т-наука, представи новите открития и достижения на екипа в областта на декодирането на древните тракийски артефакти от нашите земи по „Метода Гайд“.

Голямата новина е, че след разчитането на йероглифите–идеограми на Тракийското Писмо, най-после и древните рунически знаци в Тракия са вече разчетени чрез „Метода Гайд” през по-късния им еквивалент в келтската (галска) писменост на друидите, наречена от тях „Огам” или Дървесна писменост. С помощта на тази аналогова писменост са декодирани посланията от Ситовския надпис, Кременския надпис и множество надписи, запазени върху мегалити като Харман кая, Бузовград и др.

Бяха представени исторически изследвания и лингвистични анализи, потвърждаващи данните от ирландския фолклор, които твърдят, че галската (келтска) народност и култура води началото си от Древна Тракия и тайните мистерии на остров Самотраки.

Акад. Цветан Гайд обяви и предстоящото излизане от печат на нов том от поредицата „Тракийското писмо декодирано“ .

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *