Служителите на МВР излизат на протест

Споделете лесно и бързо тази публикация

На връх професионалния си празник – 5 юли служителите на МВР излизат на национален протест в столицата. Техните искания са свързани с увеличение на заплатите, пари за униформи и нов закон за МВР. Преди дни премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се осигурят 10 млн. лева за униформи на полицаите и ще им бъдат изплатени средствата за закупуваните до момента облекла.

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и министър Валентин Радев обаче не постигнаха съгласие за увеличението на полицейските заплати. Министър Радев многократно подчерта, че това не може да се случи до края на тази година. Синдикатите от своя страна изразиха неудовлетворението, че към момента все още не са започнали реални преговори по отношение на възможностите за по-високи заплати в системата. Така служителите на реда отново ще протестират на професионалния си празник, както през 2015 година, когато недоволството им бе предизвикано от предвиждани в осигурителната система промени, които в последствие не бяха приети.

По данни на Синдикалната федерация се очаква между 8 и 10 хиляди служители на МВР да се съберат на площад „Александър Невски“, пред Народното събрание, в 11.00 часа. Междувременно от 11.30 часа по случай професионалния празник на МВР пред Паметника на Незнайния войн ще се състои тържествена церемония по извършване на водосвет на знамената и поднасяне на венци за почитане подвига на служителите, отдали живота си при изпълнение на служебния дълг. Заради събитието се въвежда организация на движението в района, като се забранява престоят и паркирането на превозни средства на северозападната част на пл. „Св. Ал. Невски“ между ул. „Оборище“ и ул. „11-ти август“, на ул. „Оборище“ между ул. „Г.С. Раковски“ и пл. „Св. Ал. Невски“, на ул. „Оборище“ между бул.„Васил Левски“ и пл. „Св. Ал. Невски“ и на югоизточната дъга на пл. „Св. Ал. Невски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *