КАТ връчи на един шофьор 6 фиша наведнъж

Споделете лесно и бързо тази публикация

За 2 часа днес, между 10 и 12 часа, пътни полицаи връчиха 10 електронни фиша на обща стойност 1300 лева. Един шофьор е получил 6 фиша.
Пътна полиция и ОДМВР-София проведоха специализирана полицейска операция на пътя за ГКПП-Калотина (Главния път I-8, на км 26), като проверяваха за неплатени и влезли в сила глоби, както и отпечатване на невръчени електронни фишове, съобщи МВР.

По време на операцията са спрени 31 моторни превозни средства и са проверени 44 души – шофьори и пътници. Връчени са 10 електронни фиша на обща стойност 1300 лева. На един гражданин са връчени общо 6 фиша.

За получените днес фишове срокът за обжалване, деклариране или доброволно заплащане със 70% отстъпка, е 14 дни.

При операцията са установени и 6 други нарушения. За две от тях са издадени фишове за неплатени винетни стикери за по 300 лева, 3 фиша са за движение без включени светлини и един – за шофиране на МПС, което не е минало задължителен годишен технически преглед.

От началото на 2016 г. до юни 2017 г. несъбраните глоби от пътни нарушения са за общо 70 млн. лв., а събраните са около 53 млн. лв. Това каза по-рано днес депутатът от „Воля” Боряна Георгиева, цитирайки данни, предоставени след запитване от министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *