9 г. затвор за мъж, изнасилил сина на приятелката си

Споделете лесно и бързо тази публикация

Софийският районен съд осъди на 9 години затвор столичанин, който през 2012 г. изнасилил 7-годишния син на приятелката си, съобщиха от прокуратурата.
Магистратите постановиха присъдата да бъде излежана при първоначален строг режим.

Софиянецът Т.Б. е обвинен за полово сношение с лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст, чрез използването на положение на зависимост и надзор. За посоченото престъпление е предвидено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години.

В хода на съдебните пледоарии прокурорът е поискал от съда подсъдимият да бъде осъден ефективно при превес на отегчаващите вината му обстоятелства. Представителят на държавното обвинение е аргументирал искането си за определяне на наказание в размер около 10 години “лишаване от свобода”, независимо от обстоятелството, че мъжът е осъждан, но реабилитиран. Според държавното обвинение деянието му е с изключително високата обществена опасност.

Изнасилването е извършено през 2012 г. Тогава подсъдимият живеел на семейни начала със софиянка, която през деня била на работа, а той гледал 7-годишния й син. Подсъдимият обаче се възползвал от отсъствието на майката и осъществявайки полов контакт с детето въпреки волята му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *