Ураган в Гоце Делчев: Дърво падна върху болница

Споделете лесно и бързо тази публикация

Ураганна буря връхлетя Гоце Делчев. Вятърът изкорени огромно дърво и го стовари върху родилното отделение на болницата като събори част от покрива.

Ураганна буря, примесена със силен дъжд и светкавици, за по-малко от половин час връхлетя Гоцеделчевско и нанесе големи щети.

След бурята градът, пътищата и околните села бяха буквално като след бомбардировка, съобщи Булфото. Има свалени по земята ламарини от покриви, изкоренени многогодишни борове, ели и други дървета по пътя за гърменското село Дъбница и гоцеделчевските села Борово и Баничан.

По първоначална информация мълния е паднала в село Мосомище, вследствие на което имало и пострадали, съобщават местни жители.

Над 70-годишна ела в двора на болница “Иван Скендеров” в Гоце Делчев е изкоренена от силния вятър и се е стоварила върху част от родилното отделение в болницата.

Многогодишни дървета са изкоренени в двора на здравното заведение и в градската част, които са прекъснали електрически кабели.

Аварийни групи с техника на община Гоце Делчев, ПБЗН и противопожарна охрана са струпани в гоцеделчевската болница и на всички горещи точки в града и съставните села на общината, които започнаха отстраняването на опасните дървета и отломки.

Бедствието е нанесло щети и на селскостопанската продукция, която е в разгара на растежа си. Цели ниви с царевица, тютюн, домати и други култури са повалени на земята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *