Боршош с призовка да се яви като обвиняем за НДК

Споделете лесно и бързо тази публикация

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош е получил призовка да се яви като обвиняем в Столичното следствие, съобщи той в личния си профил във Фейсбук.

Мирослав Боршош трябва да се яви на 20 юли в офисите на Специализираното звено “Антикорупция” на Софийската градска прокуратура на ул. “Съборна” в София.

По-рано от Прокуратурата официално обявиха, че продължава проверката по сигнала на ДАНС за злоупотреби с пари, дадени на НДК за европредседателството.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова сама опроверга публикации в интернет, че до края на деня на бившия директор на НДК Мирослав Боршош ще бъде повдигнато обвинение.

Мирослаб Боршош написа във Фейсбук:

Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава и опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!

Мирослав Боршош бе отстранен от поста си заради съмнения със злоупотреби от министъра на председателството на ЕС Лиляна Павлова, после премиерът Бойко Борисов го върна на поста, но той се оттегли сам.

По време на заседанието на временната парламентарна анкетна комисия, създадена специално след скандала, стана ясно, че загубите на НДК са 3 млн. лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *