Търсят очевидци на побоя над бременна и приятеля й

Споделете лесно и бързо тази публикация

Никой не е спрял да помогне на шофьора и бременната му приятелка, които вчера бяха нападнати и пребити на магистрала “Тракия”. МВР обаче търси очевидци.
Побоят стана вчера около 9 часа заради засичане между водачите на два автомобила в района на Карловски надлез на АМ “Тракия” в посока София.

“Няма хора, които да са спрели да окажат помощ на пострадалите, но призовавам хора, които са минали покрай инцидента, да се обадят и да ни разкажат какво са видели, за да ни дадат повече яснота. Не мога да коментирам дали има камери, които са заснели какво е станало”, заяви пред Нова телевизия директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Той допълни, че автомобилът на биячите принудително е спрял другата кола, в която е пътувала бременната жена. Зад волана е бил 31-годишният й приятел.

“Възниква спречкване, което прераства в сбиване. Състоянието на бременното момиче е добро, след прегледа в болницата, тя беше освободена и с нейния приятел дадоха обяснения в полицията във връзка с инцидента”, обясни комисар Илков.

Биячите са двама братя, единият от които криминално проявен. 57-годишният Цветан Петров от София е с богато криминално минало заради нанасяне на телесни повреди и към момента е задържан, а брат му Петър Петров е в “Пирогов” със счупена челюст, предстои да бъде опериран. Пребитият шофьор пък е крещял “Недейте да пипате момичето, бременно е”.

Директорът на пловдивската полиция каза, че разследването по случая продължава.

“Основната причина е движението в активната лента на автомагистралата, което довежда до принудителното спиране на автомобилите. Може би не е засичане, а просто единият не е успял веднага да му даде път заради колона в съседната лента. След сбиването нападателите се оттеглят в посока София. Ние знаехме с кой автомобил пътуват и действията ни доведоха до задържането им на входа на София. Не са оказали съпротива при задържането”, каза още комисар Илков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *