Рецепти за летните топ коктейли

Това са най-предпочитаните коктейли през лятото. Вижте какви съставки са ви необходими и как да си ги приготвите лесно и в домашни условия!
1. Мохито (Mojito)
Това е оригиналната рецепта за Мохито. В Куба то се сервира на туристите безплатно за „добре дошли“. 🙂
Продукти:
30 мл. сок от лайм
7 – 10 листенца мента (джоджен)
20 г. бяла тръстикова захар
45 мл. бял ром
60 мл. газирана вода
Приготвяне:
Отмерете 45 мл бял ром и налейте във висока чаша, повторете същото с 30 мл прясно изцеден сок от лайм. Смесете с 20 г. бяла захар и листата от мента. Допълнете чашата с лед и газирана вода, почти до ръба. Сервирайте със стръкче мента и 2 дълги сламки.
2. Лонг Айлънд Айс Тий (Long Island Ice Tea)
Този коктейл е създаден в Лонг Айлънд по време на Сухия режим, когато хората са се опитвали да маскират спиртните напитки с различни добавки. В този случай с кока-кола.
Продукти:
20 мл. джин
20 мл. бял ром
20 мл. водка
20 мл. „Коантро“
20 мл. лимонов сок
20 мл. захарен сироп
40 мл. кока-кола
Приготвяне:
Отмерете 20 мл. бял ром и ги изсипете в чаша с лед. Повторете същото с джина, водката и коантрото, лимоновия сок и захарния сироп досипете колата и разбъркайте енергично с дълга лъжица. Сервирайте коктейла с парченце лимон и две сламки.
3. Секс он дъ Бийч (Sex on the Beach)
Създаден в края на 80-те години на XX в. когато темата за секса вече не е табу!
Продукти:
30 мл. водка
30 мл. прасковен сироп
60 мл. портокалов сок
60 мл. сок от червени боровинки
Приготвяне:
Налейте в шейкър всички продукти, добавете лед и разклатете енергично. Налейте във висока чаша с още лед и сервирайте с две сламки и нарязани цитрусови плодове.
4. Текила Сънрайз (Tequila Sinrise)
Създаден е в Мексико през 50-те години, специално за туристите в Канкун и Акапулко.
Продукти:
45 мл. текила
90 мл. портокалов сок
20 мл. гренадин
Приготвяне:
Налейте текилата във висока чаша с лед след това и сока. Разбъркайте. Добавайте леко гренадина като му позволите да се процеди бавно през течността до дъното, за д апостигнете ефекта на изгряващото слънце.
5. Блек рашън
Този коктейл е създаден през 1949 г. от Гюстав Топс, барман в брюкселския хотел „Метропол“, в чест на американския посланик в Люксембург.
Продукти:
55 мл. водка
35 мл. кафе ликьор
Приготвяне:
Добавете водката и ликьора в ниска чаша с лед, разбъркайте и сервирайте с две къси сламки. Този коктейл е любим най-вече на господата. 😉
Наздраве!