Антъни Иванов осми във финала на Световното в Будапеща

Споделете лесно и бързо тази публикация

Голямата надежда на България в плувните спортове Антъни Иванов завърши на осмо място във финала на 200 метра бътерфлай на световното първенство по плуване в унгарската столица Будапеща.

Във финала Иванов изплува дистанцията за 1,55,98 мин и завърши 8-и. Със самото влизане сред 8-те най-добри обаче Антъни си запази и място в историята на българското плуване. Той бе единственият тийнейджър във финала.

Иванов стартира силно и се движеше 6-и на първото обръщане, но във втората половина на дистанцията загуби темпо и остана 8-и в крайното подреждане.

Иванов направи истински фурор с класирането си за финала в унгарската столица и върна България в световния елит на плуването. 18-годишният състезател плува в 8-и коридор в компанията на най-големите имена в бътерфлая.

За разочарование на над 10 000 унгарци по трибуните титлата в дисциплината спечели южноамериканецът Чад ле Кло. Чад ле Кло, олимпийски шампион от Лондон 2012, спечели с време 1:53.33 минути.

Втори остана защитаващият титлата си в тази дисцплина от Казан 2015 Ласло Чех с време 1:53.72 минути, докато трети е японецът Даия Сето с 1:56.21 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *