В Търново ще се проведе финалът на турнира „Трифон Иванов“

Споделете лесно и бързо тази публикация

Най-добрите футболни отбори за деца до 9-годишна възраст мерят сили в детския турнир „Трифон Иванов“, който бе открит във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Надпреварата, носеща името на Железния защитник на Етър и националния отбор, представлява финален етап от първенството във Футбол 9 и ще определи носителя на купата. За отличието днес и утре на стадион „Ивайло“ се борят отборите на „Етър ВТ“, „Левски“ (София), ЦСКА – София, „Берое“ (Стара Загора), „Локомотив“ (Г. Оряховица) и „Черноморец“ (Бургас).

Турнирът „Трифон Иванов“ е иницииран от кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов. Второто му издание бе открито от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов. Те пожелаха на младите футболисти да следват пътя на легендарния Трифон Иванов и да постигнат неговите спортни успехи.

Тимовете, съставени от деца, родени след 1 януари 2006 г., са разделени в две групи, а мачовете са формат две полувремена по 30 минути. Във всяка среща на терена излизат по осем полеви играчи и един вратар. В група „А“ са отборите на „Етър ВТ“, „Черноморец“ (Бургас) и ЦСКА-София, а в група „Б“ стартират „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Левски“ (София) и „Берое“ (Стара Загора).

Мачовете за разпределяне на местата от първо до четвърто са днес, когато е и рождената дата на легендарния бранител от САЩ’94. Финалът на турнира започва в 11.30 часа, а награждаването на призьорите е веднага след последния съдийски сигнал.

Първото издание на спортното събитие в памет на Трифон Иванов бе през миналата година, а победител стана „Лудогорец“ (Разград). Организатори са Община Велико Търново, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и ОП „Спортни имоти и прояви“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *