Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Коментари

В. ”Ханделсблат”: Вилите в Гърция са сред най-евтините

Непрестанният ръст на туризма в Гърция дава тласък и на пазара на недвижимости, където все по-търсени са евтините вили.
Това пише германският в. „Ханделсблат“ в публикация, цитирана от гръцкото издание Нюз.ин и БТА.

Позовавайки се на местни брокери, икономическият вестник смята, че освен предпочитана дестинация за туристите, Гърция е търсена и заради предлаганите вили на пазара за недвижими имоти.

Някои от събеседниците на дюселдорфския кореспондент на вестника са оптимисти, и твърдят, че след седем бурни години от прага на фалита Гърция е на път да загърби кризата и да се устреми напред.

„Ханделсблат“ припомня, че за трета поред година Гърция бележи рекорди в туризма, изтъквайки, че това се дължи на негативните събития и процеси в съседна Турция и в страните от Северна Африка.

От ръста на гръцкия туризъм се възползват не само местните хотелиери и ресторантьори, но и пазарът на недвижими имоти, казва пред изданието брокерът Йоргос Перас.

Самият факт, че Атина съумя да пусне наскоро за първи път от три години насам нови облигации на капиталовия пазар, е още един знак, че страната върви към растеж, смята той и допълва, че „доверието към Гърция се завръща“.

Според вестника търсенето на вилни имоти в Гърция през първата половина на годината е скочило с 60 на сто спрямо същия период на миналата година.

Смята се, че този ръст е резултат от споразумението, подписано през юни от правителството на премиера Алексис Ципрас с международните кредитори на страната, в резултат на което Гърция получи още една финансова инжекция.

От изнесените данни се вижда, че цените на вилите в Гърция са сред най-ниските в региона и че средната цена на квадратен метър вилна площ възлиза на 2 700 евро, докато в Италия тя е 5 800 евро, в Испания – 4 400 евро, а в Турция – 3 000 евро.

„По-евтини от Гърция са единствено цените в Португалия – 2 500 евро, и в Кипър – 1 500 евро на квадратен метър, пише още в.“Ханделсблат“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *