Отпускат 15 млн. за метрото и над 2 млн. за Семинарията

Споделете лесно и бързо тази публикация

Правителството отпуска значителни средства за софийското метро и Духовната семинария.
15 млн. лв. даваме допълнително на Столична община за третия метродиаметър. Това е едно изключително съоръжение, един подземен град строим пред дишаща и работеща близо 2-милионна столица. Изграждането на метрото като капацитет на строителство е след строителство на ядрена централа, изказа аргументите си премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

По думите му това е най-сложното строителство.

За радост българските архитекти, инженери, фирми, изпълнители, проектанти се справят изключително добре, добави министър-председателят, цитиран от „Фокус“.

Наред с това 2,3 млн. лв. отпускаме за ремонт и създаване на нормални условия за живот в Софийската духовна семинария, каза още Борисов.

Премиерът каза, че е поканил отец Пахомий – ректор на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“.

През годините много манастири, много църкви се направиха, отремонтираха се, но се оказа, че там, където се подготвят кадрите, където се обучават, където е живата сила, както е казано, учат и живеят семинаристите в изключително лоши условия, отбеляза премиерът.

Отец Пахомий направи едно предложение и ако МС подкрепи точка 5, 2,3 млн. лв. отпускаме за ремонт и създаване на нормални условия за живот, за учене на семинаристите в Духовната семинария, заяви премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *