Празник на кърменето в столичния Северен парк

Споделете лесно и бързо тази публикация

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и район „Надежда“, Столична община организират „Подкрепяме кърменето заедно“ в Северен парк (Главен вход) в София.
Събитието е в рамките на Световната седмица на кърменето – глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето, която се провежда от 1 до 7 август за 25-ти пореден път в световен мащаб.

Мотото тази година е „Подкрепяме кърменето заедно“.

В съботния ден, всички настоящи и бъдещи майки ще имат възможност да се срещнат със сертифицирани консултанти по кърмене от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и да получат индивидуална безплатна консултация.

Гостите на летния празник на кърменето могат да участват в арт-работилница за изработване на красива кутийка за бебешки съкровища, а нашите художници ще украсят всички бременни коремчета с прекрасна лятна рисунка.

Освен полезни материали с информация за кърменето и ранното детско развитие, ви очакват и много изненади от спонсорите на събитието – томбола с награди и безплатни напитки.

Кърменето дава най-добрия старт в живота на бебетата и има дългосрочни ефекти както за здравето, интелектуалното развитие и благополучието на детето, така и за кърмещата майка и за обществото.

Кърменето е оптималният начин за хранене на бебетата – здравословен, екологично чист, незамърсяващ околната среда, икономически изгоден.

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ се включва активно в инициативите на Световната Здравна Организация и УНИЦЕФ за повече кърмени бебета в България.

Целта е майките да бъдат информирани за ползите и предизвикателствата пред кърменето и да получат помощ и подкрепа за преодоляване на трудностите, свързани с началото на кърменето и по-нататък. Информацията и подкрепата, която се предоставя е съгласно най-новите препоръки на СЗО и УНИЦЕФ, базирана на последните научни достижения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *