Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

В Асеновград готвят нов протест срещу насилието

След двуседмично прекъсване, жителите на Асеновград отново излизат на протест срещу незаконно пребиваващите в града роми.
От Инициативния комитет изразиха неудовлетворението си от мерките, предприети от Общината срещу незаконното строителство в ромския квартал “Лозница“, предаде БНР.

Жителите започнаха протестни действия, след като на 26 юни група роми налетяха на бой по време на тренировка на ученици от отбора по кану-каяк на язовир “40-те извора“.

Началото на протеста е от 19 часа в центъра на Асеновград.

Йордан Тодоров, баща на две от пребитите деца, заяви, че вицепремиерът Валери Симеонов е свършил поетите към населението ангажименти, остава работата да се довърши на местно равнище:
„За момента от това, което правят нашите управляващи, нищо не очакваме. Обещаха, че ще бутат къщи. Да, взеха да бутат някакви бараки там… Основните къщи на циганите – на по два етажа, които са незаконно построени, си стоят. Започнаха отново да ги регистрират“.

Той допълни, че причината да се спре протеста е, че властите са обещали, че ще върнат тези, които са незаконно пребиваващи в Асеновград, в районите, откъдето са дошли, но са започнали отново да ги регистрират.

„Затова се вдигнахме отново в Асеновград. Другото е, че бавят процеса за тези цигани, които бяха задържани“, уточни Тодоров.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *