Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени Последни новини

АЕЦ ”Козлодуй” отчете супер печалба – 34 млн. лв.

АЕЦ “Козлодуй“ приключи първото полугодие на 2017 г. с положителни финансови резултати, като печалбата на дружеството след данъчно облагане е 33,9 милиона лв.
Печалбата на дружеството за същия период на предходната година е била 236 хиляди лева, се уточнява в съобщението.

Приходите от дейността на атомната централа са 418 милиона лева. Ръстът спрямо първото шестмесечие на 2016 г. е 22 милиона лева.

АЕЦ обезпечава със собствени средства изпълнението на дейностите по осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените блокове и изпълнението на инвестиционните проекти за продължаване на срока на експлоатация и за повишаване на мощността им, се казва в съобщение на централата.

Принос за добрите финансови резултати има както отличната работа на екипа на атомната централа, така и намаляването на размера на вземанията от НЕК ЕАД и значително по-благоприятната, в сравнение с миналата година, пазарна среда. Положителната тенденция продължава и през юли 2017 г. , посочват от АЕЦ.

В края на месеца са отчетени приходи от продажба на електрическа енергия по регулирани и свободни цени на стойност почти 96 милиона лева. Това е най-високият размер на месечни приходи от продажби за АЕЦ „Козлодуй“ от стартирането на либерализацията на енергийния пазар в страната през 2004 г. до момента, допълват от пресцентъра на дружеството.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *