Борисов и Радев ще разговарят с Макрон във Варна

Споделете лесно и бързо тази публикация

Френският президент Еманюел Макрон ще пристигне в България на 24 август вечерта. Същия ден Макрон ще е на посещение в Румъния, а предния ден ще бъде в Австрия.
Това съобщиха от Елисейския дворец.

Френският президент ще бъде посрещнат във Варна. На 25 август в морската ни столица Макрон ще разговаря с българския държавен глава Румен Радев, по чиято покана той ще бъде на посещение в страната ни, както и с премиера Бойко Борисов.

Една от централните теми в обиколката на Макрон ще бъде директива на ЕС за работещите в Западна Европа граждани на Източна Европа. Тези работници плащат социални отчисления в своите държави и поради това получават по-ниски заплати в Западна Европа. Това на свой ред създава значителна конкуренция на местната работна сила.

Френският президент се обявява против подобна практика и смята да засили позицията на Франция за срещата на 23 октомври на министрите на труда от ЕС, която ще бъде посветена на този проблем.

„Обиколката на френския президент е насочена към осигуряването на по-добро навлизане на Франция в източната част на Европа“, подчертават още от Елисейския дворец.

Според съобщение на Президентството, предмет на разговорите на Еманюел Макрон с българския държавен глава и премиер, ще бъдат теми от дневния ред на Европейския съюз, европейската перспектива на страните от Западните Балкани, охраната на външните граници на ЕС, както и въпроси на двустранното сътрудничество между България и Франция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *