Уникална операция в ”Пирогов” спаси мъж с рак на лицето

Споделете лесно и бързо тази публикация

Уникална операция за Югоизточна Европа с 3Д принтиран индивидуален имплант спаси 43- годишен мъж с рак на лицето в „Пирогов”.
Български лекар, светило в областта на лицево-челюстната хирургия, се завърна от Англия, за да извърши автотрансплантацията, се казва в съобщение на УМБАЛ “Пирогов”.

Операцията е извършена в Неврохирургичното отделение на болницата, “заради възможностите на клиниката, които позволяват интрердисциплинарен подход и реализиране на големи, тежки операции и лечение”, изтъкват от “Пирогов”.

Подробности за уникалната интервенция ще даде самият доц. Николай Янев по-късно сутринта.

Кой е доц. Янев

Доц.д-р Николай Янев притежава двойно образование по Медицина (MD) и Стоматология (DMD), призната специалност по Лицево-челюстна хирургия (ЛЧХ) в България и по Орална и Лицево-челюстна хирургия (OMFS) във Великобритания, както и защитен докторат по Медицина (PhD).

Той е Лицево-челюстен хирург в СБАЛ по ЛЧХ – София, Лицево-челюстен хирург в Royal Derby Hospital, Великобритания, Консултант Лицево-челюстен хирург към МБАЛ Европа – София и Доцент към МУ – Плевен.

Доц.д-р Николай Янев е роден през 1976 г. в Русе.

От месец юни 2012 г., след успешен конкурс, работи към екипа на Департамент “Глава и Шия”, в един от водещите международни онкологични центрове – този в University College London Hospital (UCLH), Великобритания.

От декември 2016 г., д-р Янев е хабилитиран преподавател на Медицински университет – Плевен, където му е присъдена академичната степен доцент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *