Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Продължават да са активни 15 пожара в Македония

15 пожара продължават да са активни на територията на Македония, предава Македонската радио и телевизия, цитирани от Фокус.
По данни на противопожарната охрана през нощта отново се е запалила нискостеблена растителност в близост до манастира Трескавец, край Прилеп. Пожарът е бил локализиран и изгасен.
Според телевизия Канал 5 трета седмица продължават пожарите в района на Македонски брод, най-критична е ситуацията около селата Равтеш, Грешница , Волче.
Канал 5 цитира Центъра за справяне с кризи: „Нови пожари има в района на Бистра планина в района на Кичево“. Като най-силен е пожарът в местността Фърлоговец, където горят пасища и храсти. Пожари са регистрирани в община Чашка и в района на Кавадарци, където огънят приближава село Галище. Продължава да е активен пожарът в община Прилеп край село Никодин, където огнеборците се боря огнената вълна да не се слее с пожар от Велес. Гасенето на пожара е затруднено от силния вятър. Според телевизия Канал 5 в района на манастира Трескавец е усложнено положението около селата Мраморани и Горно село.
Изгасени са трите пожара в района на Скопие в общините Гьорче Петров, Петровец и Студеничани.
Македонските медии съобщават, че до края на юли на територията на страната са регистрирани общо 164 горски пожара.
Борбата с пожарите се превърна в тема за политическа конфронтация между управляващи и опозиция, след като ВМРО-ДПМНЕ обвини правителството, че се интересуват само от отпуските си. В специална декларация партията на Никола Груевски обвини правителството, че не се интересува от това, което се случва на територията на Македония.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *