Продължават да са активни 15 пожара в Македония

Споделете лесно и бързо тази публикация

15 пожара продължават да са активни на територията на Македония, предава Македонската радио и телевизия, цитирани от Фокус.
По данни на противопожарната охрана през нощта отново се е запалила нискостеблена растителност в близост до манастира Трескавец, край Прилеп. Пожарът е бил локализиран и изгасен.
Според телевизия Канал 5 трета седмица продължават пожарите в района на Македонски брод, най-критична е ситуацията около селата Равтеш, Грешница , Волче.
Канал 5 цитира Центъра за справяне с кризи: „Нови пожари има в района на Бистра планина в района на Кичево“. Като най-силен е пожарът в местността Фърлоговец, където горят пасища и храсти. Пожари са регистрирани в община Чашка и в района на Кавадарци, където огънят приближава село Галище. Продължава да е активен пожарът в община Прилеп край село Никодин, където огнеборците се боря огнената вълна да не се слее с пожар от Велес. Гасенето на пожара е затруднено от силния вятър. Според телевизия Канал 5 в района на манастира Трескавец е усложнено положението около селата Мраморани и Горно село.
Изгасени са трите пожара в района на Скопие в общините Гьорче Петров, Петровец и Студеничани.
Македонските медии съобщават, че до края на юли на територията на страната са регистрирани общо 164 горски пожара.
Борбата с пожарите се превърна в тема за политическа конфронтация между управляващи и опозиция, след като ВМРО-ДПМНЕ обвини правителството, че се интересуват само от отпуските си. В специална декларация партията на Никола Груевски обвини правителството, че не се интересува от това, което се случва на територията на Македония.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *