Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Правителство

Борисов готов да прави държавна ТОЛ система

Премиерът Бойко Борисов се закани, че ако в понеделник не стартира процедурата за ТОЛ системата, държавата ще я поеме.
По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата и по 1,5 млн. лв. на ден губим. Ако в понеделник не стартира след 2-годишни кански усилия, които водим, имаме готовност, ще направим от държавата.

Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалния старт на ремонта на бул. „Васил Левски“ във Варна, предаде Агенция „Фокус“.

„Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1,5 млн. на ден. Представете си, която отива пряко само в пътната инфраструктура, директно в АПИ за преасфалтиране, мостове, за „Хемус“, за тунела под Шипка.

Просто, ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме. Тогава над 3,5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек“, коментира Борисов.

Премиерът коментира и казуса с АМ „Струма“ – „европейските проекти са така, един км да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел по тази програма.

Тук не е шега Кресненското дефиле. Аз разбирам всичко, но там, ако допуснем провал, ще изяде парите и за „Хемус“ и всичко останало, защото трябва да се върнат на куп“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *