Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Коментари Най-четени Политика Правителство

Пиар експерти: Смешно е, Симеонов да води щурмови отряди

Пиар експерти заявиха, че акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в Слънчев бряг са смешни и сравниха водените от него проверяващи с щурмови отряди.
Инициативата на съпредседателя на Обединени патриоти от уикенда, която завърши със задържането на известния DJ Станчо, вече предизвика бурни негативни реакции. В една от дискотеките Симеонов беше освиркан с обидни възгласи и призиви за оставка. В социалните мрежи пък той беше осмян с редица колажи.

Днес Арман Бабикян оцени пред БНР проверките като доказателство от страна на кабинета „Борисов“ 3, че експериментира собствените си познания в управлението на държава:

„Вицепремиер, който търчи като санитарен инспектор между заведенията и замерва шума, е нещо изключително комично във всяка една цивилизована страна. Да не говорим да арестуваш лаптоп, или да арестуваш диджей, който пуска музика. Наистина е доста смешно, ако не беше тъжно. С поведението си Симеонов заявява, че само с политическа протекция институциите могат да си вършат работата“.

По думите на пиар експерта това означава, че наистина в кабинета не знаят как да управляват системи и как да връчат закона в ръцете на тези хора и те да го съблюдават.

„Говоря за много от институциите, които той влачеше със себе си, а той като грижлива майка ги стимулираше отзад. Вижте, наистина е много смешно това и показва, че има тежко неумение, да не кажа глупост, как се управлява.
Той самият със спомени от своето минало битие като собственик на кабелна телевизия, може да направи кратък списък много бързо на незаконните хотели по Черноморието – една задача, достойна за вицепремиер.

Да седне, да си поговори с тези мутри, които са едър размер и по му отиват като вицепремиер, и да обсъдят кога събарят хотелите с багери, и тогава, ако иска да си занесе политическото присъствие там и да гледа щастливо изпод мустак багерите“, каза още Бабикян.

Той направи паралел с миналото и оприличи поведението на Симеонов на такова на отрядник.

Междувременно друг известен пиар експрет – Любомир Аламанов, написа във Фейсбук 21 неща, които вицепремиерът е по-добре да направи, отколкото да засилва „заучената безпомощност“ в държавните институции с предвождане на „щурмови отряди“:

1. Да научи какво е демокрацията и как работят демократичните институции.

2. Да направи проверка защо местните клонове на съответните държавни институции до сега не са действали.

3. Да смени шефовете на местните клонове на държавните институции, ако досега не са действали, защото не са виждали проблем.

4. Да даде шефовете на местните клонове на държавните институции на съд, ако са виждали проблем и не са реагирали, защото са били мотивирани финансово да не го правят.

5. Да уволни шефовете на държавните институции в София, ако са упражнявали чадър над местните клонове и не са им давали да реагират, въпреки, че са виждали проблем.

6. Да сложи хора начело на държавните и местни институции и да им даде спокойствие, като не допуска политическо вмешателство, за да си вършат работата. И те да ходят и да проверяват нарушенията непрекъснато.

7. Да разпорежда затваряния и изземвания в извънработно време, ако все пак се налага да се правят. Няма смисъл всички туристи да ни виждат резила. Колкото и да е изкусително от гледна точка на личното его.

8. Да създаде условия всички държавни и местни институции да си вършат работата така добре, че даже и да се смени политическото ръководство, да не се забележи разликата.

9. Да създаде достатъчно сигурна система от secret shoppers, за да се гарантира, че няма да има административен произвол над компаниите.

10. Да помогне и активно да участва в разработване и прилагане на стратегия за развитие на туризма.

11. Да помогне и активно да участва в разработване и прилагане на стратегия за борба с противообществените прояви във всеки един случай – заведения по морето, денонощни сватби по улиците, общински ремонти техники през нощта, и т.н.

12. Да помогне и активно да участва в разработване и прилагане на методология за проверка на всички случаи на „проблемни“ сделки, имоти, строежи, решения на местни институции и т.н.

13. Да помогне и участва в разработване на стратегия какво да се прави със Слънчев бряг. Това град ли е, фирма ли е, курорт ли е и какво означава това?

14. Да помогне и участва в разработването на кризисен план за превенция и реакция какво прави българската държава, ако 200 000 руснаци, собственици на имоти по Черноморието, се обединят и гласуват за отцепване на една община от територията на България.

15. Да вземе мерки и да организира оправянето на КПП-тата. Състоянието, в което се намират в момента, е срамно. А това са вратите на България към света.

16. Да участва в анализирането на необходимостта от намаляване на административната тежест и в разработването на мерки за намаляването й. Строителите преди месец оповестиха, че за малка барака в планината се искат 155 разрешителни, колкото и за осем огромни мола в центъра на столицата.

17. Да подпомогне процеса по въвеждане на мълчаливото съгласие от страна на държавната и общинската администрация.

18. Да вземе отношение по темата с турските радиостанции, които продължават да се чуват даже в Обзор. И да провери защо КРС продължава да не взима отношение.

19. Да направи анализ защо чуждестранните инвестиции са се сринали тази година. И да предложи мерки как да се обърне негативната тенденция.

20. Да мисли глобално и стратегически накъде политиците водят държавата и народа. Ако го е измислил, да си каже.

21. Да си вземе професионален комуникационен съветник. И да му слуша съветите.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *