СДВР: Крадци търсят празни, луксозни домове

Споделете лесно и бързо тази публикация

Някои столични квартали, особено онези с луксозни имоти, са обект на засилен интерес от престъпни банди, предупреждават от СДВР.
Собствениците на такива имоти често се отнасят небрежно към имуществото си, след като заминат на почивка. От полицията апелират хората да не държат ценности и пари в домовете си, а ако пътуват, да ги оставят при свои близки хора, съобщи БНР.

Лятото е сезонът, в който крадците напускат столицата и отиват да работят по морето, казват криминалисти от СДВР. Въпреки това от полицията се категорични, че една част от т.нар. контингент остава в града именно заради десетките празни апартаменти на хора, отишли на почивка.

Често това се афишира в интернет в различни социални мрежи, а част от хората оставят и прозорците си отворени, което улеснява крадците.

През летния сезон се увеличават влизанията през незатворени прозорци. Не ги оставяйте отворени, по възможност ги укрепете. На по-ниските етажи е добре да се постави някакъв тип остъкляване, ако не решетка, споделя Николай Нотов от СДВР.

Много е важно в големите жилищни блокове да се държи в изрядност входът и входната врата да се затваря. Ако може да се сложи камера, не много видима, добавя той.

Нотов съветва още да не се афишират пътуванията, да има човек, който да наглежда апартамента. И най-важното – ако имате ценни вещи, не е препоръчително да са в апартамента, оставете ги на някой близък, който няма да пътува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *