Отговор на Обама се превърна в най-харесвания туит

Споделете лесно и бързо тази публикация

“Никой не е роден с омраза към друг човек заради цвета на кожата, произхода или религията му.”
Това написа Барак Обама в събота, цитирайки покойния южноафрикански лидер Нелсън Мандела, когото той определя като свой “личен герой”.

Този туит на бившия президент на САЩ след шествието във Вирджиния на привърженици на идеята за превъзходство на бялата раса се превърна в най-харесваното послание, поствано някога в Туитър, предадоха агенциите.

Туитът беше публикуван, след като 32-годишната Хедър Хейър, протестираща срещу бялото националистическо шествие в Шарлотсвил, бе убита от кола, врязала се в група контрадемонстранти.

Посланието от 44-ия и първи чернокож президент на САЩ е било харесано близо 3 милиона пъти до днес сутринта, което го прави най-харесвания досега туит, според статистиката на Туитър. То е било ретуитнато 1,2 милиона пъти.

обама туит

След първия туит бившият президент на САЩ разпространи още цитати от автобиографичната книга на Мандела “Дългият път до свободата”.

“Хората трябва да се научат да мразят и ако могат да се научат да мразят, могат да се научат и да обичат, защото обичта извира по-естествено от човешкото сърце, отколкото нейната противоположност”, гласи един от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *