21.07.2024

На 1 септември пускат южното локално платно на Северната тангента

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че движението в участъка от булевард „Рожен“ до бъдещия пробив „Рожен“ на южното локално платно на Северната скоростна тангента ще бъде пуснато от 1 септември. Локалното платно на Северната тангента осигурява връзката със северните територии на София като квартал „Требич“ и село Мрамор. Фандъкова лично провери как върви изпълнението на обекта.

В участъка е изграждат нови пътни платна с циментова стабилизация. Слагат се и нови бордюри, тротоари и осветление. След 1 септември ремонтните дейности ще продължат продължи в следващите планирани участъци.

Фандъкова провери и изпълнението на ремонтните дейности на булеварда „Монтевидео“ и в квартал „Овча купел“.

Относно тези ремонти стана ясно, че се работи по изграждането на нови 1.3 километра от булеварда. Поставя се водопровод и канализация, както и сградни отклонения за ВиК мрежата. Работи се и по изграждането на ново улично осветление в района.

Според СО проектът върви по график и се очаква да завърши до средата на месец ноември. Проектът предвижда и изграждането на нови пътни платна, тротоари и велоалея, а по искане на Фандъкова ще се осигури и пешеходен достъп до спирката на градския транспорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *