Учебници на половин цена във Фейсбук

Споделете лесно и бързо тази публикация

Учебници „секънд хенд“ се продават във „Фейсбук“ на половин цена и така конкурират борсите за учебни помагала, където отстъпката е по-малка.

В групата „Учебници на половин цена – втора употреба – от ръка на ръка“ потребители от различни градове предлагат учебни помагала, като прилагат снимка и посочват предмета, издателството, съответния клас и цените, съобщава monitor.bg.

В една от офертите дори се продават нови учебници за 10 клас с 50% отстъпка. В друг пост пък се предлага допълнителна отстъпка при по-голям брой закупени помагала.

В групата се продават както учебници за задължителна подготовка, така и помагала за подготовка за матура, национално външно оценяване и други изпити.

Друг вариант за желаещите да се отърват от стари учебници и да закупят нови е да използват борсата „БГ Учебник“. Там процедурата е следната – старите помагала се изкупуват на 30% от цената им на място в книжарниците или на 40%, когато клиентите в същото време купуват други учебници на място.

„Възможно е в някои периоди определени учебници и учебни помагала да се изкупуват по различен критерий или да се продават на по-ниска цена в книжарниците на „БГ Учебник“ или в сайта bguchebnik.com.“, пише на сайта на онлайн книжарницата. Употребяваните учебници пък се продават на фиксирана цена от 70% от цената на съответните нови варианти с изключение на определени периоди, в които цените може да са по-ниски.

Очаква се всички ученици от 2-ри и 6-и клас да имат нови учебници още на 15 септември. От 25 август започва разпространението на одобрените учебни помагала.

От просветното министерство обясниха, че при забавяне на доставката тя няма да е значителна и учебниците ще бъдат осигурени преди децата да са преговорили материала от миналата година.

Учебниците и учебните комплекти за учениците от 1 до 4 клас и на тези от 5 до 7 клас са безплатни и се предоставят безвъзмездно от МОН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *