На Аерогара София задържаха 85 500 евро

Споделете лесно и бързо тази публикация

85 500 недекларирани евро задържаха митнически служители от отдел “Борба с наркотрафика” в Митница Аерогара София, съобщиха от митницата.
Парите са открити на 19.08.2017 г., в пътник, гражданин на Саудитска Арабия, пристигащ с полет от Истанбул.

По метода анализ на риска пътникът е селектиран и спрян за проверка при преминаването му през зелен коридор “Нищо за деклариране”. При проверката на багажа му са открити и недекларираните пари, които са в купюри по 500 евро.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на митница Аерогара София. Разследването се води под ръководството на Софийска Районна прокуратура.

Други недекларирани 29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха митническите служители със съдействието на Гранична полиция на ГКПП- Капитан Андреево при щателна митническа проверка на лек автомобил.

На 18.08.2017 година на трасе “Входящи леки автомобили и автобуси” пристига лек автомобил управляван от мъж, с инициали Х.С. на 51 години, който пътувал с жена си и сина си и още двама пътници, всички български граждани.

На митнически пункт Капитан Андреево всички пътуващи в колата заявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране.

При последвалата щателна митническа проверка митническите служители откриват 29 650 щатски долара и 3 500 евро в различни купюри, в чанта, която била преметната през врата на малолетния син на водача на автомобила.

Пред митническите служители и в личните си обяснения бащата заявил, че парите са негови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *