Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Задържаха извършители на двойно убийство

Задържаха 60-годишния Веселин И. и 54-годишния Лъчезар П. за 72 часа по обвинение за двойното убийство, маскирано като пожар, в с. Богданчовци, Габровско.
Предстои да им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от Окръжна прокуратура Габрово.

На 11.08.2017 г. е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че в къща, намираща се в с. Богданчовци, умишлено са умъртвени съпрузите Илия Спиридонов и Еленка Спиридонова чрез запалване на дома им.

Разследването се осъществява под контрола на прокурор при Окръжна прокуратура-Габрово. Според резултата от извършената аутопсия на двата трупа, съпрузите са били застреляни в сърдечната област. Съдебно медицинската експертиза е установила, че смъртта е настъпила в резултат на огнестрелните рани, а не при пожара.

На 24.08.2017 г. Лъчезар П. е обвинен за това, че през нощта на 10/11 август 2017 г., подбуден от Веселин И., умишлено умъртвил повече от едно лице със средство, опасно за живота на мнозина /огнестрелно оръжие/. На същата дата в качеството на обвиняем е привлечен и 60-годишният Веселин И. за това, че е подбудил Лъчезар П. да убие двамата съпрузи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *