Президентът: Шипка е свято място, което ни обединява като народ (видео)

Споделете лесно и бързо тази публикация

Шипка е вратата, през която е минала българската свобода и всяка стъпка към този връх вдъхва вяра в бъдещето, заяви президентът Румен Радев.
Преди 140 години на това място се реши изходът на Руско-турската война и съдбата на България. Шипка е свято място, което ни обединява като народ.

Това каза държавният глава Румен Радев по време на тържественото отбелязване на 140-годишнината от Шипченската епопея през Руско-турската освободителна война от 1877 – 1878 г. на връх Шипка, предаде Агенция “Фокус”.

Президентът изтъкна, че Шипка е вратата, през която е минала българската свобода и всяка стъпка към този връх вдъхва вяра в бъдещето.

Румен Радев положи венец пред Паметника на свободата. След това се състоя възстановка на шипченските боеве от дружество „Традиция“.

“Шипка е достойнството на един народ. Този връх е най-мощният символ на желанието за свобода и готовността да умреш за нея”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се включи в традиционния поход до паметника, съобщиха от пресцентъра на БСП.

“Днес тук сме заедно хиляди българи, единни и признателни на своите герои и на руските воини. Помним и тачим историята си. Но Шипка не е само история. Тя е и настояще, и бъдеще, защото тя е любов към Отечеството”, каза още Нинова.

Лидерът на БСП поднесе цветя пред костницата на Шипка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *