Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Изборът на редактора Най-четени Свят

Тръмп поиска рязко намаляване на корпоративния данък в САЩ

Доналд Тръмп призова за реформиране на данъчния кодекс на САЩ, за да стане по-опростен за физическите лица и да се намали ставката за компаниите.
Това е възможност, която ни се предоставя веднъж на едно поколение – да осъществим истинска данъчна реформа за усърдно работещите обикновени американци“, каза Тръмп в реч в завод в щата Мисури, предаде БТА.

Тръмп изтъкна сложната система за попълване на данъчните декларации в САЩ като твърде трудна за средния данъкоплатец и каза, че обикновените граждани би трябвало да могат да попълват данъчните си декларации на „една проста страница“, без да е необходимо да наемат счетоводител.

Според него данъчната ставка за компаниите би трябвало да бъде намалена от 35 на 15 процента, за да станат САЩ по-конкурентноспособни спрямо други държави.

„Америка остава закотвена в миналото“, заяви той, като посочи по-ниските ставки в Германия, Франция, Южна Корея, Мексико и Китай.

Тръмп обвърза плановете си със своите отдавнашни призиви за подсилване на американското производство, като настоя, че „по-ниските данъци за американския бизнес означават по-високи заплати за американските работници и повече продукти, произведени точно тук в САЩ“.

Той призова конгресмените и от Републиканската, и от Демократическата партия да се присъединят към тези усилия и укори Конгреса за това, че не е успял да отмени здравната реформа на предишния американски президент Барак Обама.

„Напълно съм ангажиран да работя с Конгреса, за да се свърши тази работа, и не искам да бъда разочарован от Конгреса, разбирате ли ме?“, заяви Тръмп.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *