8 г. затвор за мъжа прострелял 18-годишно момче

Споделете лесно и бързо тази публикация

Районната прокуратура във Велико Тръново привлече като обвиняем и задържа за 72 часа извършителя на среднощната стрелба на 30 август в града.
30-годищният Мартин Б.е обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като обиждал и заплашвал живеещите в кооперация на улица “Драган Цончев”. Той счупил прозорци и възпроизвел изстрели с пистолет, като ранил в главата 18-годишен младеж, като му причинил средни телесни повреди.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост, съобщиха от Районната прокуратура в града.

След произвеждане на изстрел в областта на главата на младежа Мартин Б. е причинил две средни телесни повреди, изразяващи се в разстройство на здравето, временно опасно за живота му.

Според събраните доказателства, изстрелът е произведен с преправен в боен газов пистолет, което обосновава осъществен състав на престъпление по чл. 339, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от от 2 до 8 г.

Районна прокуратура – Велико Търново ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването продължават.

18-годишният Златко едва не загуби живота след като беше простреляно в главата. Той бе оперират вчера по обяд. Инцидентът стана около 02:30 часа на 30 август.

Пред лекарите Златко е разказал, че непознат мъж започнал да хвърля камъни и тухли по прозорците на апартамента, в който той и приятелите му се били събрали. Компанията слязла пред блока, но мъжът внезапно извадил газов пистолет и започнал да стреля.

Лекарите са категорични, че като по чудо куршумите не са засегнали сериозно мозъка му.

“При активните изследвания се виждаше наличие на проектил в областта на главата, във фронталната област. Проектилите са счупили черепа във фронталната област. Има незначителен епидурален хематом. Понесе и анестезията и самата интервенция, вече е събуден, контактен и в съзнание, предстои лечение”, каза неврохирургът д-р Петър Тодоров пред БНТ.

Извършителят е задържан на метри от мястото на инцидента, съобщиха от полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *