При несъгласие от спортните канали на “Мтел”, може да си получите парите

Споделете лесно и бързо тази публикация

Вички потребители, които не са дали съгласието си да получават спортните канали Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport и въпреки това са заплатили месечни такси за тях след изтичането на промоционалната кампания, имат право да претендират за възстановяване на сумите, съобщи Комисията за защита на потребителите.

Законът за защита на потребителите забранява предоставянето на услуги срещу заплащане без искане от страна на потребителя. Клиентът не дължи заплащане за услугата на този, който я е доставил.

Ако търговецът откаже да удовлетвори претенцията на клиентите си за възстановяване на заплатените месечни такси за цитираните спортни канали, те имат възможност да подадат жалба в Комисията за защита на потребителите.

Контролният орган вече е наложил санкции по повод постъпили жалби на граждани за това, че след промоционалния период на потребителите, които не са отказали изрично да гледат спортните канали, са били начислени такси. Съгласно разпоредбите на закона санкцията за подобно нарушение е до 3000 лв., като тя може да бъде наложена за всеки отделен случай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *