Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Обама критикува администрацията на Тръмп

Бившият президент на САЩ Барак Обама разкритикува решението на администрацията на Доналд Тръмп за прекратяване на програмата, защитаваща от експулсиране стотици хиляди хора, пристигнали в САЩ нелегално като деца, предадоха световните агенции. Обама нарече решението жестоко.

„Тук става дума за млади хора, израснали в САЩ, за деца, които учат в нашите училища, за млади възрастни хора, които започват професионалния си живот, за патриоти, които са поели ангажимента да уважават нашето знаме“, каза Обама и определи решението на администрацията на Тръмп като лошо.

„Тези Мечтатели (така се наричат хората, дошли нелегално в САЩ като деца, попадащи в обхвата на програмата – бел. ред.) са американци по душа и в съзнанието си. Те са американци по всеки един начин, освен по един – на документи“, каза Обама и защити решението си да въведе тази програма с президентски указ през 2012 г.

„Взимането на прицел на тези хора е грешка, защото те не са сгрешили с нищо. Това е в противоречие със собствените ни интереси, защото тези хората искат да започнат нов бизнес, да служат в нашата армия, да работят в нашите лаборатории и да допринесат в друго отношение за страната, която ние обичаме. Това решение е жестоко“, каза Обама. Той опроверга твърдението на Тръмп, че решението е взето от администрацията му заради законови изисквания. „Това е политическо решение и морален въпрос“, каза той.

Обама заяви, че младите, хора, които ще бъдат засегнати от решението на администрацията на Тръмп, не представляват заплаха за САЩ и не лишават от нищо останалите жители на страната.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *