Тереза Мей срещу нискоквалифицираните мигранти от ЕС

Споделете лесно и бързо тази публикация

Британското правителство ще се насочи срещу нискоквалифицираните мигранти от Европейския съюз, според изтекла документация.
Британската имиграционна система след Брекзит ще се насочи срещу нискоквалифицираните мигранти от ЕС – потенциално ограничавайки техния брой и ще ограничи европейските граждани от правото привличане на членовете на семействата им във Великобритания, сочи изтекла документация на правителството, пише The Independent, цитиран от Агенция “Фокус”.

Документите от вътрешното министерство на Великобритания сочат как новата система ще даде на правителството правомощия да отказва достъп на гражданите на ЕС и да изисква минимално равнище на доходите на всеки, който желае да остане в Обединеното кралство.

Работодателите също биха могли да бъдат принудени да наемат британци за определени работни места, а достъпът до тях ще бъде отказан за имигрантите, които искат да работят в някои нискоквалифицирани сектори, се посочва в документа.

Документът не е отражение на окончателната система, приета от правителството, като се приема, че някои въпроси ще останат отворени за преговори.

Документът предполага, че в бъдеще само работниците от ЕС, които имат високо ниво на умения, ще получават разрешение да останат в Обединеното кралство повече от три години.

В него се казва, че има план „да се предостави на висококвалифицираните професии и на лицата, които имат трудов договор от повече от 12 месеца, разрешение от три до пет години, а за други професионалисти – до две години”.

Въпреки че не са предоставени точни подробности, документът предлага правителството също така да въведе праг на доходите за някои граждани на ЕС, преди да им бъде разрешено да останат.

По-строгият граничен контрол установява, че гражданите на ЕС ще трябва да показват паспорт при влизането си във Великобритания, а не националните си лични карти, с които те могат да влизат в момента.

Британският премиер Тереза Мей смята, че ограничаването на броя на имигрантите ще защити заплатите на британците, пише The Guardian.

Тя каза това, след като в медиите бе разкрит документ, който очертава плановете на консерваторите за по-голям имиграционен контрол.

Тереза Мей защитава идеята, че контролът над имиграцията на европейски граждани във Великобритания ще допринесе много за благополучието на британските граждани.

Предприятия изразиха притеснения, че след Брекзита може да не са в състояние да наемат необходимият им брой квалифицирани и неквалифицирани работници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *