Ценко Чоков използвал домашния арест да заплашва свидетели

Споделете лесно и бързо тази публикация

Скандалният бивш кмет на с. Галиче Ценко Чоков е използвал времето, през което бе в домашен арест, за да заплашва свидетели.
Специализираният съд в София днес успя да разпита още трима свидетели по делото, съобщи “Конкурент”.

Чоков е подсъдим като лидер на група за побои, палежи, рекет и лихварство.

Според прокуратурата членове на бандата са по-малкия му син Мартин и още четирима.

Двама от призованите свидетели се опитаха да се отрекат от предварителните си показания за упражнено насилие върху тях от Чоковата банда и отправените им заплахи. Когато обаче показанията им бяха прочетени дословно, те признаха, че това са действителните факти.

Свидетелят Цветан Николов от Галиче разказа пред съда как е бил пребит жестоко с брадва лично от Ценко Чоков.

По-късно, когато тази година Чоков за кратко бе пуснат под домашен арест, побойникът срещнал в селото пребития и го заплашил да оттегли показанията си, за да не му се случи нещо още по-лошо.

„Искат да ме убият. Те смениха показанията си, след като Чоков им е дал пари, каза 18-годишният Дейвид Тодоров от Галиче вчера по адрес на земляците си Радослав и Искрен Илиеви. Допреди няколко месеца братята роми твърдяха, че Мартин Чоков е пребил Радослав, но в съда отрекоха. Дейвид не бил виждал Чоков да им дава пари, но каза, че така се говорело из селото. Той самият бил заплашван от Чоков през 2016 г. когато бил още ученик.

Спасения от плевенските лекари пребит наскоро Емил Марков от Галиче също се яви в съда. Той разказа подробности за тормоза, на който бил подложен от Ценко Чоков и хората му и за последните събития в селото, при които гардовете от охранителната фирма на Чоковите имоти се опитаха да го отстранят от делото като го пребиха пред дома му с метална тръба и му спукаха черепа.

One thought on “Ценко Чоков използвал домашния арест да заплашва свидетели

  • септември 8, 2017 at 5:50 pm
    Permalink

    Е оставете ни да си пушиме чайя с венци бръснара и да ви лъжеме защотот ценко ни пречи да продаваме чай анфети и тк

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *