Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Над 400 деца спортуваха по Програма на ММС и БФЛА

Повече от 400 деца от цялата страна участваха в спортните занимания по Програма „Развитие на детската атлетика в България“. Тя се финансира от Министерството на младежта и спорта по проект на Българска федерация по лека атлетика със средства в размер на 38 000 лева. Целта на Програмата е развитието и популяризирането на детската атлетика чрез организиране на занимания и състезания за деца на възраст от 7 до 12 години. Най-добрите от тях участваха в специализиран спортен лагер в Долна Баня, организиран от Българската федерация по лека атлетика (БФЛА).
_TJ_6511
Най-добрите във финалното състезание на новата спортна база и стадион в Долна Баня бяха наградени от Гошо Гинчев, съветник на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Присъстваха също координаторът на БФЛА Антон Бонов и представители на Община Долна Баня.
„Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по лека атлетика правят всичко възможно, за да могат повече деца да се докоснат до „царицата на спортовете и да се запалят по нея още в най-ранна възраст. Вярваме, че нашата съвместна реализация на Програма „Развитие на детската атлетика в България“ ще даде резултати и сред вас се намират бъдещи шампиони и рекордьори“, заяви Гошо Гинчев пред младите спортисти.
Съветникът на министъра увери децата и техните родители, че ММС ще продължи да полага грижи за развитието и успешната кариера на подрастващите български спортисти.

_TJ_6206
В знак на благодарност за оказаната подкрепа организаторите в лицето на БФЛА и Община Долна Баня връчиха почетни плакети на съветника на министър Кралев – Гошо Гинчев и на държавния експерт в ММС Данаил Танев за принос в развитието на детската атлетика. Плакети получиха и инструкторите Магдалена Христова и Андрей Рангелов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *